Hoppenbrouwers Electroworld maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

Geschiedenis

Hoppenbrouwers bestaat al meer dan 100 Jaar op deze locatie.
In 1918 wordt in de Kreitenmolenstraat, in het centrum van Udenhout, een klein garagebedrijfje gevestigd. Men kan er terecht voor benzine, taxiritten en kleine elektrotechnische klusjes. Er ontstaat een winkeltje waar de eerste elektrische artikelen verkocht worden, zoals radio's en lampen. Eigenaar van de winkel is Jan Beekmans, een oudoom van de huidige eigenaar, Rob Hoppenbrouwers. Deze oom en zijn vrouw blijven kinderloos. Om het voortbestaan van de winkel veilig te stellen nemen ze in 1930 neefje Wil Hoppenbrouwers in huis, dat dan 12 jaar oud is. Hij neemt in 1938 de winkel over.

Na de Tweede Wereldoorlog breidt het elektriciteitsnet zich snel uit. Er komen steeds meer elektrische producten op de markt, zoals televisies en wasmachines. Hoppenbrouwers vaart er wel bij: er komt steeds meer werk en de winkel wordt groter. In 1970 neemt Theo Hoppenbrouwers, pas 21 jaar oud, het bedrijf over van zijn vader. Er werken dan tien mensen.

In 1980 wordt het bedrijf zo groot dat besloten wordt de winkel en het installatiebedrijf fysiek te scheiden. Hoppenbrouwers Audio Video blijft in het pand aan de Kreitenmolenstraat en Hoppenbrouwers Elektrotechniek verhuist naar de Spoorakkerweg op het industrieterrein van Udenhout. 

Rob Hoppenbrouwers gaat in 1987 bij Theo werken en neemt dan de leiding over van de winkel. 10 jaar later, in 1997, gaan de bedrijven ook organisatorisch uit elkaar en Rob neemt de winkel over.